Queeste

Avonturen van een dertiger met chronische vermoeidheid

Stel je voor dat je een actief leven leidt, alles eindelijk op rolletjes loopt en dat de aanval van een bacterie plots roet in het eten gooit. Na een maandenlange behandeling beland je op de bank. Je ziet er niet doodziek uit, maar je kan niets meer. Een onoverwinnelijke energieloosheid neemt je lichaam en geest over. Zelfs de kleinste dingen zoals een douche nemen kosten je massa’s energie. Hoewel je het liefst op de bank zou willen liggen, vertrek je op zoektocht. Een zoektocht naar een diagnose én een oplossing voor je ziekte, zoals ook Iris dat doet.

 

Omdat het moeilijk te begrijpen is hoe iemand met chronische vermoeidheid leeft, schreef Iris een boek over haar avonturentocht naar een remedie voor haar allesomvattende energieloosheid en hypersensitiviteit: de heilige graal van de gezondheid.

De paden die ze bewandelt zorgen voor boeiende verhalen en zijn overgoten met humor, verdriet en een portie cynisme. Lukt het Iris om haar chronische vermoeidheid te overwinnen en haar heilige graal te vinden? Je leest het stap voor stap in haar getuigenis. Met dit boek wil ze andere chronisch zieken inspireren en herkenning bieden. Daarnaast wil Iris ook gezonde mensen een inkijk geven in de leefwereld van mensen die niet in staat zijn om te werken. De strijd is echt, maar er is hoop.

Verkrijgbaar in alle (online) boekenwinkels

Wat anderen over Queeste zeggen

'Dit verhaal is zo herkenbaar. Ik las het met een lach en een traan.'

Caroline

cvs

Website by BOSSS