top of page
006.png

'Tijdens het lezen viel ik van de ene ‘eye-opener’ in de andere. Soms pijnlijk en confronterend. Maar vooral dat ik mijn ziekte anders zal moeten gaan benaderen. Vooral om mezelf meer liefde, ruimte en kansen te kunnen geven & gunnen.'

IMG_5454.PNG

Happy Ziek

Ben jij ondanks je ziekte op zoek naar een fijn leven? Dan heten we je van harte welkom bij Happy ziek! 

Happy ziek is een fictieve organisatie waar iedereen met een langdurige ziekte bij mag horen. De overlevingsgids, het originele personeelshandboek van Happy ziek, begeleidt haar collega’s naar een fijne manier van leven.

Omdat er veel verandert wanneer je langdurig ziek bent, neemt de gids je mee in thema’s als emoties, energiemanagement, veranderende relaties, hoop, zelfzorg, angsten, communicatie met de buitenwereld en zo veel meer. Daarnaast biedt de overlevingsgids van Happy ziek een aantal handige mini-cursussen aan, zoals Timemanagement, Assertiviteit en Gespreksvoorbereiding.

Happy ziek bok
001.png

Nieuwsgierig?

003.png

HOOFDSTUK

WELKOM

004.png

HOOFDSTUK

ENERGIEGEVERS

in de media

ce85853f-f057-4ebb-878c-59a4e2777daf.JPG

LINDA.NL

IMG_8768.PNG

UITGEBREIDE REVIEW

006.png

GAZET V ANTWERPEN

IMG_4954.HEIC

RADIO

Gerrit Gielen

IMG_3818.jpg

HET LAATSTE NIEUWS

Queeste

Omdat het moeilijk te begrijpen is hoe iemand met chronische vermoeidheid leeft, schreef Iris een boek over haar avonturentocht naar een remedie voor haar allesomvattende energieloosheid en hypersensitiviteit: de heilige graal van de gezondheid.

De paden die ze bewandelt zorgen voor boeiende verhalen en zijn overgoten met humor, verdriet en een portie cynisme. Lukt het Iris om haar chronische vermoeidheid te overwinnen en haar heilige graal te vinden? Je leest het stap voor stap in haar getuigenis.

 

Met dit boek wil Iris andere chronisch zieken inspireren en herkenning bieden. Daarnaast wil ze ook gezonde mensen een inkijk geven in de leefwereld van mensen die niet in staat zijn om te werken. De strijd is echt, maar er is hoop.

Queeste
cover hoge res_edited.jpg

Hoe het verder gaat

Een pad loopt nooit recht. Soms is het krom, liggen er stenen op de weg of kom je andere obstakels tegen. Toch loopt een pad naar een bestemming. Het mijne loopt naar de bestemming energie, gezondheid en een fijn leven. Mijn boek Queeste eindigt vol verwachting en hoop op een positievere toon dan toen het boek begon. En die positieve toon houdt aan.

Op dit moment heb ik mijn sociale leven voor een groot deel terug. Aan een continu energielevel en mijn toekomst wordt gewerkt. Ik geef het tijd. Quick fixes passen niet meer bij mij. De overtuiging en het diepgewortelde geloof dat ik ooit een betere versie van mijzelf word is alom aanwezig. Ik heb tijd, ik geef mezelf tijd. Genezing is geen lineair proces. Het maakt niet meer uit hoe langzaam ik ga. Babystapjes betekenen nog altijd vooruitgang.

Lees het vervolg, nuttige links en bonushoofdstukken hieronder.

8.jpg

'Het boek is een pageturner waarin ik me zo goed herken. De verbetenheid om beter te worden, dokters die met hun handen in hun haar krabben, de teleurstelling en de hoop.

Reacties zoals 'Iedereen is weleens moe' of 'Het is de tijd van het jaar.' Het aanvaarden dat je chronisch ziek bent maar er niet in berusten. Hartelijk dank voor dit boek. Ik voel me gesterkt om door te gaan.'

bottom of page